Onze Houten bedden

Wij hebben een grote collectie aan houten bedden gemaakt van massief hout. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten: beuken, eiken, akazia, enzovoorts. Deze sterke bedden zijn goede bodems voor matrassen. In deze blog wordt verteld waar en hoe deze bedden worden gemaakt.

Waar worden de bedden gemaakt

De bedden worden gemaakt door Hasena. Dit is een zwitsers bedrijf opgericht door drie broers: Paul, Willi en Felix Hasenfratz in 1951. Ze begonnen in een kleine schuur waar ze houten lattenbodems en bedden in elkaar zetten. Binnen een paar jaar werd deze schuur uitgebreid naar een fabriek en in 1980 opende ze hun tweede fabriek in Läufelfingen. Hun motto was: “Van de boom naar het bed”.

Swiss bed concept

Het Swiss bed concept is een manier om het bed meer persoonlijk te maken. Bij de frames kunnen verscheidene poten, hoofdborden, nachtkastjes en andere accessoires gekozen worden. Een grote variatie van kleuren en hout is ook te kiezen bij elk bed. Zo kan een bed samengesteld worden wat perfect past bij jouw slaapkamer en smaak.

Het hout van de bedden

Al het hout wat gebruikt wordt draagt het FSC keurmerk. Dit keurmerk betekent dat het hout niet van uitputbare bronnen komt: al het hout wordt gekapt in bossen die verantwoordelijk beheerd worden. Het streven van Hasena is dat al hun houten producten gekeurd zijn met het FSC keurmerk.

Onze keuze van houten bedden

Slaapkamer Amsterdam werkt al een tijd met houten bedden. Deze bedden zijn sterk gebouwd: ze gaan lang mee en dat vinden wij erg belangrijk. Ook vinden wij deze bedden erg stijlvol en er is altijd wel een model dat past bij een bepaald interieur.

Zie het zelf

Neem een kijkje op onze houten bedden pagina of kom langs in onze winkel om het zelf te zien!

Ben Cornelisse
Slaapkamer Amsterdam