Moving forward

2019 was een druk jaar voor ons, we zijn namelijk verhuisd van de Ceintuurbaan in Amsterdam Noord naar de Jacob van Lennepstraat in Amsterdam West. Daarmee zijn we naar een vernieuwende werkwijze overgestapt. We hebben veel hulp gehad van vrienden, familie en partners. In deze blog leggen we uit waarom we overgestapt zijn van een inloopwinkel naar een showroom. Ook vertellen we hoe de verhuizing is gegaan en willen we iedereen nadrukkelijk bedanken die ons geholpen heeft. Deze blog is geschreven door Ben Cornelisse, de zoon van Wouter en Brigitte en onderhouder van de website.

 


Een vernieuwde blik

Wouter en Brigitte zijn nu al 16 jaar eigenaar van Slaapkamer Amsterdam. Het concept van de winkel was in die tijd voor de verhuizing niet veranderd, namelijk een plek met reguliere openingstijden en een mooie etalage. Ze hebben altijd al iets anders willen doen dan andere bedrijven, misschien is de eigenwijsheid van Wouter: Zo heeft Wouter in al die tijd zelf zijn spullen geleverd (nog steeds trouwens) en is zelfs een paar keer naar het buitenland gereden om een bed in elkaar te zetten. Of komt de vernieuwende blik door de creativiteit van Brigitte: Ze probeert altijd nieuwe dingen uit en is bijvoorbeeld momenteel bezig om zijde kussenslopen met mooie patronen te marmeren.

 

Van Inloopwinkel naar Showroom

Wij hebben altijd gewerkt als een reguliere inloopwinkel, waar de winkel open was van 10:00 tot 18:00. Dit betekende elke dag veel uren maken, aangezien Wouter in de ochtend ook nog bedden en matrassen bezorgde. Het idee van een showroom, een winkel waar je op afspraak langs kan komen om bedden en matrassen te bezichtigen, speelde al een tijdje in ons hoofd. Een showroom heeft in onze ogen twee voordelen: Ten eerste is meer tijd en aandacht beschikbaar voor de klant, want de klant is als enige met Wouter in de winkel. Ten tweede kunnen wij onze tijd beter inplannen, aangezien we niet de hele dag de winkel geopend hoeven te houden.

 

Waarom verhuizen van de Ceintuurbaan?

Hoewel we veel goede herinneringen hebben van de Ceintuurbaan, werd de Ceintuurbaan steeds drukker met toeristen. Daarom hadden we het gevoel dat het steeds minder een winkelstraat werd, zeker voor een beddenzaak. Daarbij hadden we met de Showroom geen noodzaak meer voor een etalage, aangezien veel meer online zou gebeuren. We zijn verhuisd naar een kantoorruimte in de Jacob van Lennepstraat, die bijna even groot is als de ruimte van de Ceintuurbaan.

 


 

 

De verhuizing

Eerst werden de plannen gemaakt voor het interieur van de nieuwe ruimte. Zo hadden we het idee om een gas open haard neer te zetten, een Hotel kamer te maken en nog meer. Foto’s van het 3D model gemaakt door Choc Studio staan hier onder.

 

In de maand van Augustus zijn waren we gesloten om de verhuizing te realiseren. Alle spullen van de Ceintuurbaan hebben we verplaatst in ons magazijn in Haarlem terwijl we de nieuwe locatie aan het schilderen waren. Na het schilderen, hebben we zelf de WC en wasbak gebouwd. Zelfs de nieuwe openhaard op gas hebben we zelf gebouwd (zie de foto’s hieronder). Ons doel van de verbouwing was een overzichtelijkere en rustigere winkel. Deze sfeer is voor ons gevoel erg goed gelukt en we zijn trots op het resultaat.


 

 

Een nieuw jasje

Na de verhuizing hebben we ook een ander huisstijl aangenomen. Bijvoorbeeld het logo en de website waren allebei verouderd en wilden we allebei vriendelijker maken. Zo hebben we het rode logo naar een logo met pistache kleur veranderd en heeft de website een betere uitstraling gekregen. We streven naar zo duidelijk en gemakkelijk mogelijk contact met de klant en hopen dat onze nieuwe stijl dit uitstraalt. Maak een afspraak om de winkel zelf te komen bekijken.


 

We willen iedereen bedanken die ons geholpen heeft tijdens de verhuizing:

De interior design van Choc Studio
https://www.chocstudio.nl/
De internet marketing van Tom Broersen
https://broerseninternetmarketing.nl/
De hulp met de website van Sjaak Glasbergen
https://websitesetup.nl/
Al onze leveranciers
Iedereen die geholpen heeft bij het verhuizen

 

Ben Cornelisse,

Zoon van Wouter en Brigitte.
Maker en onderhouder van het logo en de website van Slaapkamer Amsterdam